D.O.E.L. 2013 – 04

Wat deed ik?

 • Samen met een ‘veranderaar‘ een opgezet gemaakt voor een onderzoekje naar ELO functionaliteiten in Magister. Uit de samenwerking volgde een voor mij verfrissende, bottom-up, aanpak van veranderen. Ik hoop hierdoor dat mensen op de werkvloer de praktische kant van de verandering zelf besturen.
 • Een collega geholpen met de vertaling van een advies met technisch jargon op het gebied van beveiliging naar leesbaar geheel en aangevuld met aandacht voor gedrag.
 • Een bezoek gebracht aan andere instelling om de impact in te schatten van de upgrade van onze bestaande ELO.
 • Een rudimentair upgrade plan voor onze ELO gemaakt met collega’s.
 • Ons Programma van Eisen voor “Communication & Collaboration” kritisch besproken met technisch analysten. Dit helpt ons kritische vragen te stellen aan leveranciers.
 • Deelplannen geschreven voor het project dat bovenstaande PvE moet verwezenlijken.
 • Een rapportage gemaakt voor onze begeleiders om de datakwaliteit van hun registratie te verhogen. Het toont vooral de ontbrekende informatie. 😉
 • Ik bezocht SamSam 2013 in Den Bosch bij 1931. Ik blogde daar de hele dag.
 • Voor het eerst deelgenomen aan onze Strategisch Platform Informatie Management. Samen met een collega zijn we als informatiemanagers er permanent lid van.
 • Ik bezocht de netwerkbijeenkomst informatiemanagers MBO en blogde er over.

Wat onderzocht ik?

 • Samen met een collega een relatief uitgebreid onderzoek gedaan naar de mate van complexiteit van onze onderwijslogistiek binnen VO scholen. Dit leidde tot een advies voor het gebruik van een ander systeem voor onze aan- en afwezigheidsregistratie.

Waarmee experimenteerde ik?

 • Ik heb geen nieuwe apps of software bekeken. Huh? Zo niet normaal …. 😉

Wat las ik?